TELEFON: + 4 0742 215 943
Transport gratuit comenzi peste 250 lei
 

Retur

ASPECTE GENERALE:

In conformitate cu dispozitiile OUG. nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, clientul(consumatorul) beneficiaza de dreptul de retragere dintr-un contract incheiat la distanta ( Prin cotract la distanta se intelege orice contract incheiat intre un profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.).

Contract de vanzare - orice contract in temeiul caruia vanzatorul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre client(consumator, cumparator), iar clientul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.

Vanzatorul - o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale ofera produsul consumatorului. Este orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intra sub incidenta OUG nr. 34/2014, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia.

Consumator (client, cumparator) - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Produs - orice bun corporal mobil, cu exceptia bunurilor vandute prin executare silita sau valorificate ca urmare a aplicarii prevederilor legale; apa, gazele naturale, energia electrica si energia termica sunt considerate "produse" atunci cand acestea sunt puse in vanzare in volum limitat sau in cantitate fixa.

CONDITII PE CARE PRODUSELE SUPUSE RETURULUI TREBUIE SA LE INDEPLINEASCA:

 • Sa aiba eticheta originala;
 • Sa fie insotite de toate accesoriile aferente;
 • Sa fie fara urme de utilizare, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura;
 • Ambalajul sa nu fie deteriorat;
 • Sa fie sigilate, dupa caz.

S.C. Salus Media S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea unui retur in cazul in care produsele returnate nu indeplinesc conditiile de retur prevazute mai sus.

Daca produsul returnat a fost insotit de un cadou, se returneaza si respectivul cadou.

Daca au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel si se doreste returnarea acestora, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul produselor fiind acceptate doar in cazul in care sunt sigilate (in cazul produselor sigilate de catre producator, cu scopul de a proteja continutul).

DREPTUL DE RETRAGERE:

Clientul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele legate de returnarea produsului.

PERIOADA DE RETRAGERE:

Perioada de retragere mentionata expira in termen de 14 zile calendaristice de la:

 • ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare;
 • ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client, intra in posesia fizica a ultimului produs, in cazul in care clientul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese, in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

EXERCITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:

 • De a completa online formularul de retragere pus la dispozitia clientului in acest sens;
 • De a folosi modelul de formular de retragere prevazut in OUG 34/2014;
 • De a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract;
 • De a completa si transmite in format electronic, variantele prevazute mai sus la adresa de e-mail office@bessential.ro
 • Notificarea se va data, semna si trimite prin e-mail la adresa: office@bessential.ro sau la punctul de lucru al S.C. Salus Media S.R.L.: Str. Episcop Radu, nr. 15A, corp 1, etaj 1, sector 2, Bucuresti
 • Clientul si-a exercitat dreptul de retragere in perioada de retragere de 14 zile, in cazul in care comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisa de catre consumator inaintea expirarii perioadei respective.

OBLIGATIILE VANZATORULUI IN CAZUL RETRAGERII:

S.C. Salus Media S.R.L. in calitate de vanzator, va rambursa sumele pe care le-a primit drept plata din partea cumparatorului, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului potrivit sectiunii Exercitarea dreptului de retragere.

Vanzatorul ramburseaza sumele folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care modalitatea folosita de client (ex. ramburs) nu asigura rambursarea sumelor in mod sigur si conform. In acest caz, clientul este de acord cu rambursarea sumelor prin transfer bancar. Aceasta clauza este stipulata in beneficiul clientului.

Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre profesionist, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

OBLIGATIILE CLIENTULUI IN CAZUL RETRAGERII:

Clientul returneaza produsele sau le inmaneaza vanzatorului sau unei persoane autorizate de vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de client inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Clientul suporta costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care vanzatorul accepta expres sa suporte acele costuri.

Clientul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Vanzatorul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

EXCEPTARI DE LA DREPTUL DE RETRAGERE:

Clientul nu isi poate exercita dreptul de retragere atunci cand contractul are ca obiect unul dintre urmatoarele:

 • furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de produse sigilate, care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
 • furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

RISCUL PRIVIND PRODUSUL:

In cazul contractelor in care vanzatorul livreaza produsele catre consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat clientului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor.

* Prezenta sectiune constituie parte intregranta din sectiunea "Termeni si conditii".